marți, 20 noiembrie 2012

Alte avantaje si utilizari

Nuca rezultata, uscata sau lichida nu necesita nicio transformare industriala sau de procesare. Nucile de sapun sau nucile de spalat sunt pur ecologice, in fapt sunt prietenoase cu mediul si nu determina nicio poluare. Sunt economice daca ne  gandim la eficienta spalarii lor (1 kg de nuci de sapun ajunge pentru spalarea rufelor pentru o familie formata din 4 persoane timp de aproape 1 an). Nucile de sapun sunt, de asemenea usor de utilizat (un saculet de cu cateva nuci de sapun se pot pune direct in cuva masinii de spalat) si prelungesc perioada de viata a masinii. Tot nucile de sapun sunt hipoalergenice. Ele sunt destinate persoanelor cu probleme de piele datorita detergentilor prea agresivi sau celor cu pielea sensibila.

Nucile de sapun sunt biodegradabile. Asta inseamna ca, dupa utilizare, nucile de sapun nu mai contin saponina si se pot pune peste compost ca ingrasamant de gradina.


Utlizarile nucilor de sapun


Nucile de sapun sau nucile de splat indiene sunt folosite de secole ca detergent organic in viata de zi cu zi. In cultura moderna, nuca de sapun poate fi folosita la spalatul cu masina automata. Cojile de nuca sunt puse in saculeti destinati spalarii in masina de spalat sa nu iasa cojile si sa se lipeasca de haine.
O alta intrebuintare a nucilor de sapun este aceea de curatare a bijuterilor din aur si argint sau in masina de spalat vase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu